Klik2

Friday, 23 October 2015

TATI SKIN CARE SET 5IN1

TATI SKIN CARE SET 5IN1
HARGA PASARAN : RM120.00

NAK HARGA TAWARAN ?????
SMS / WHATSAPP 012-4348281 

Tati Skincare adalah set perawatan dan penjagaan wajah yang sesuai digunakan lelaki dan juga wanita. Ianya sesuai untuk merawat masalah kulit seperti jerawat, jeragat, parut dan kesan-kesan gelap di wajah. Ianya membantu mencerah, menganjal dan menyamaratakan semula kulit wajah yang kusam dan bernoda. Hasil perubahan dapat dilihat seawal 7 hari sekiranya menggunakan secara disiplin dan berterusan. Produk penjagaan wajah ini adalah produk keluaran Bumiputera Muslim, lulus KKM dan HALAL.

KEISTIMEWAAN TATI SKIN CARE SET 5IN1:
- Menghilangkan jeragat dan pigmentasi.
- Menghapuskan jerawat dan parut.
- Mencegah whitehead / blackhead.
- Mensekata dan mencerahkan tona kulit.
- Membuang sel-sel kulit mati dan mengatasi kulit berminyak.
- Mencerahkan warna kulit, menjadikannya gebu dan mulus.
- Melembab, menghalus dan mengecilkan liang pori.
- Menghilangkan kedutan halus dan menganjalkan kulit.
- Membuatkan kulit muka nampak bercahaya dan awet muda.
- Kulit lebih berseri dan glowing semulajadi.

KANDUNGAN TATI SKIN CARE SET 5IN1:
1. Beauty Soap (Cleanser) 60ml – NOT150200978K
2. Day Cream 5g - NOT150200976K
3. Sunblock 5g – NOT150200977K
4. Night Cream 5g – NOT150200975K
5. Treatment Cream 5g – NOT150200974K

TATI SKIN CARE SET 5IN1TERDIRI DARIPADA :

CLEANSER
- Diformula dari Alpha Arbutin, Ekstrak Betik dan Vitamin C yang membantu mengecutkan jerawat, menanggalkan sel-sel kulit mati / kusam, melembap juga mensekatakan tona kulit. Membuatkan wajah lebih lembut, halus dan cerah berseri.

DAY CREAM
- Diperkaya dengan Alpha Arbutin, Coenzyme Q10 dan Vitamin E yang melindungi kulit dari sinar UV, mengurangi garis halus dan tanda penuaan juga menganjalkan kulit.

SUNBLOCK CREAM
- Melindungi kulit dari kerosakan akibat sinar UV dengan kandungan SPF60, mengawal sebum / minyak berlebihan pada wajah serta bertindak sebagai anti jerawat. Diformula khusus dari Alpha Arbutin, Vitamin B3 dan Ekstrak Licorice, menjadikan wajah cerah semulajadi.

NIGHT CREAM
- Mengandungi Ekstrak Kunyit dan Alpha Arbutin yang membantu merawat jerawat dan parut selain menjadikan tekstur kulit lebih licin dan halus gebu dengan menggalakkan pembaharuan sel-sel kulit yang lebih sihat dan segar bermaya.

TREATMENT CREAM
- Amat bagus dalam mengurangkan tanda-tanda penuaan, mengecilkan liang pori, mencerahkan kulit dan menegangkan kulit. Rumusan yang kaya dengan Alpha Arbutin. Glutathione, Vitamin C&E, Ekstrak Acerola dan Cherry juga protein. Kolagen yang bertindak sebagai antioksidan dan anti penuaan. Wajah tampil lebih muda dari hari ke hari.

CARA PENGGUNAAN TATI SKIN CARE SET 5IN1:
- Cuci muka dengan Tati Cleanser 2 kali sehari.
- Siang hari sapukan Day Cream dan diikuti Sunblock.
- Malam hari sapukan Night Cream dan Treatment Cream.
- Sapu krim nipis-nipis sahaja dari arah bawah ke atas bagi mengekalkan keanjalan kulit.

TESTIMONI PENGGUNA TATI SKIN CARE 5IN1:
 
 

Wednesday, 21 October 2015

GLOW GLOWING BEAUTY SKIN SET 4IN1

GLOW GLOWING BEAUTY 
SKIN SET 4IN1 KULIT PUTIH 
JELITA DAN LICIN
HARGA PASARAN :
RM69.00 (SM) / RM73.00 (SS)

NAK HARGA TAWARAN ?????
SMS / WHATSAPP 012-4348281 

Semua orang tahu yang kulit sheera berjerawat dan berparut. Kini tak lagi dengan Glow Glowing Beauty Skin Set

Kekal 24 jam tanpa makeup tebal.
Tidak perlu bedak.
Sapuan yang menyeluruh dan sekata.
Pemakaian yang mudah dan jimat masa.
Kesan cepat dan selamat.
Ada kelulusan KKM.
Tiada kesan sampingan negative.

►JERAWAT, JERAGAT, PARUT DAN BINTIK HITAM HILANG
► KULIT LEBIH PUTIH, LICIN DAN SEKATA

KELEBIHAN GLOW GLOWING BEAUTY SKIN SET :
Mencerah dan melembutkan kulit.
Melambatkan penuaan (kulit tegang).
Mengecilkan liang pori terbuka.
 Menghilangkan serta mencegah jerawat dan jeragat.
Meghilangkan bintik hitam dan parut jerawat.
Menjadikan tona kulit sekata.

GLOW GLOWING BEAUTY SKIN SET 4IN1 MENGANDUNGI: 
* Collagen Gluta Q10 Soap (NOT140802978K)
* Day Pinky Beauty (NOT140802977K)
* Night Glow (NOT140802979K)
* Night Glowing (NOT140802980K)

COLLAGEN GLUTA Q10 SOAP 
– Membersih kulit wajah.
– Menanggalkan sel-sel kulit mati.
– Menegangkan kulit wajah dan melembapkan kulit.
– Wajah akan terasa bersih, segar dan bermaya.
– Menghaluskan dan mencerahkan kulit.
– Mengurangkan kedutan / garis penuaan.
– Dengan Collagen Gluta Q 10 Soap wajah akan kelihatan muda setiap masa.

DAY PINKY BEAUTY 
– Melindungi kulit wajah dari sinar UV.
– Menghilangkan flex hitam.
– Menjadikan tonasi kulit lebih sekata.
– Menghalus dan melicinkan kulit.

NIGHT GLOW 
– Menghilangkan flek hitam.
– Menjadikan tonasi kulit lebih sekata.
– Menghalus, melicinkan dan mengebukan kulit wajah.
– Mengurangkan kedutan/ garis penuaan.

NIGHT GLOWING 
– Mencerahkan kulit wajah.
– Mengecilkan lubang pori-pori.
– Menghaluskan kulit wajah.
– Mengurangkan parut jerawat dan jeragat.
– Merawat kulit yang bermasalah.

CARA PENGGUNAAN GLOW GLOWING BEAUTY SKIN SET 4IN1  
SIANG:
– Bersihkan muka dengan Collagen Gluta Q10 Soap.
– Selepas itu sapukan krim Day Pinky Beauty.

MALAM: 
– Bersihkan muka dengan Collagen Gluta Q10 Soap.
– Kemudian sapukan Night Glow ke seluruh wajah selama 3 malam. Selepas 3 malam gunakan Night Glowing selama 3 malam. (SELANG SELI NIGHT GLOW DAN NIGHT GLOWING SETIAP 3 MALAM).

TESTIMONI GLOW GLOWING BEAUTY SKIN SET 4IN1 :

Tuesday, 20 October 2015

AZ COSMETIC ORIGINAL

AZ COSMETIC SET 5IN1
HARGA PASARAN :
RM110.00 (SM) / RM120.00 (SS)

NAK HARGA TAWARAN ?????
SMS / WHATSAPP 012-4348281 

Anda ada masalah kulit? 
Sekarang, tak perlu risau lagi, AZ Cosmetic adalah penyelesaian untuk masalah kulit anda.

AZ Cosmetic bebas kimia, tanpa pengelupasan dan yang pasti kesan seawal 7 hari.

Nak kulit cantik, shining dan glowing gunalah AZ Cosmetic.

KELEBIHAN SET AZ COSMETIC
~> Mengecutkan dan menghilangkan jerawat.
~> Mengurangkan pigmentasi / jeragat dengan berkesan.
~> Membersihkan kulit muka.
~> Awet muda.
~> Melicinkan kulit muka.
~> Mencerahkan kulit muka.
~> Krim kunyit dirumuskan khas untuk menghilangkan jeragat dan parut jerawat secara efektif dan berkesan.
~> Diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi.
~> Menghilangkan tompok dan bintik di muka, kulit cantik bersih dan glowing dengan memakai Set AZ Cosmetic.

SET AZ COSMETIC TERDIRI DARIPADA:
1~ Pembersih Muka Soap Delima (Beauty Soap) (NOT150304657K)
2~ Day Cream  Foundation 5g (NOT150304656K)
3~ Sunblock Pelembap 5g (NOT150304652K)
4~ Night Cream @ Krim Kunyit 5g (NOT150304649K)
5~ Treatment Cream 5g (NOT150304654K)

PEMBERSIH MUKA SOAP DELIMA (BEAUTY SOAP)
~ Pembersih muka delima dapat membersihkan wajah anda disamping membekalkan zat dan mineral kepada kulit anda.
~ Selain itu ia mencerahkan, menghaluskan dan menggebukan kulit anda, ia juga dapat menghilangkan kesan jeragat.

NIGHT CREAM @ KRIM KUNYIT
~ Berfungsi untuk menghilangkan kesan jeragat, jerawat, bintik- bintik hitam.
~ Amat sesuai untuk wajah yang kusam dan permukaan kulit yang tak sekata.
~ Di perbuat daripada kunyit dan temulawak.

TREATMENT CREAM
~ Menghilangkan garis- garis halus pada wajah dan tanda penuaan.
~ Menghilangkan parut halus serta mengebukan kulit.
~ Diekstrak dari bahan-bahan seperti akar-akar kayu herba.

DAY CREAM FOUNDATION
~ Membantu menyeimbangkan PH kulit dan memberi mineral untuk kulit anda.
~ Kandungan cream ini terdiri daripada ekstrak buuah-buahan Vitamin C dan Vitamin B+.
~ Berfungsi sebagai pelindung matahari dan pencemaran alam seperti asap dan bahan-bahan kimia.

SUNBLOCK PELEMBAP
~ Cream sunblock di pakai selepas memakai Day Cream sebagai pelindung dari pancaran matahari.
~ Dapat menghilangkan parut serta kesan penuaan.
~ Terdiri daripada bahan-bahan Asid Rojik Ekstrak Allantin dan Vitamin C.

CARA PENGGUNAAN SET AZ COSMETIC:
- Cuci muka dengan AZ Beauty Soap.
- Waktu siang pakai Day Cream dan lepas itu lapiskan sedikit dengan Sunblock.
- Untuk malam pakai Treatment Cream dan lepas itu lapiskan sedikit Night Cream @ Krim Kunyit.

TESTIMONI PENGGUNA SET AZ COSMETIC:

Sunday, 18 October 2015

AMYERA BEAUTY FLAWLESS FACE AND BODY CREAM

AMYERA BEAUTY FLAWLESS 
FACE AND BODY CREAM
HARGA PASARAN : 
RM85.00 (SM) / RM90.00 (SS)

(SORRY SOLD OUT)

Penggunaan FLAWLESS SKINCARE SET AMYERA BEAUTY adalah penyelesaian bagi masalah kulit anda. Dalam beberapa hari sahaja masalah kulit yang serius, jerawat, parut jerawat dan kulit sensitif bakal hilang. Kulit nampak semakin cerah, warna kulit semakin sekata, lebam bawah mata hilang, pori-pori di hidung juga hilang dan tiada lagi kulit kering

AMYERA BEAUTY FLAWLESS FACE AND BODY CREAM SET TERDIRI DARIPADA :
1 Bar Sabun Susu
20mg Whitening Day Cream (SPF 30)
30mg Whitening Night Cream

KELEBIHAN AMYERA BEAUTY FLAWLESS FACE AND BODY CREAM :
- Menghilangkan jerawat / parut / pigmentasi / stretchmarks dan cela.
- Mengurangkan kedut serta menegangkan.
- Mencerahkan kulit yang kusam / gelap termasuk bahagian badan.
- Menyamaratakan tona kulit.
- Menghilangkan hitam di bahagian ketiak dan peha.
- Menghilangkan minyak berlebihan.
- Wajah lebih putih.
- Kulit lebih licin.
- Memudaratkan jeragat.

CARA PENGGUNAAN AMYERA BEAUTY FLAWLESS FACE AND BODY CREAM :
Untuk waktu siang - selepas membersihkan muka menggunakan Sabun Flawless Amyera Beauty sapukan Krim Siang Amyera Beauty.

Untuk waktu malam - gunakan Krim Malam Amyera Beauty selepas membersihkan muka menggunakan Sabun Amyera Beauty.

TESTIMONI PENGGUNA SET AMYERA BEAUTY FLAWLESS FACE AND BODY CREAM :
 
 
 

Friday, 16 October 2015

LYANAZ BEAUTY CARE : ANGEL PINK GLOWING SET

 
LYANAZ BEAUTY CARE : 
ANGEL PINK GLOWING SET
HARGA PASARAN : RM80.00 (SM) / RM90.00 (SS)

NAK HARGA TAWARAN ?????
SMS / WHATSAPP 012-4348281 

Angel Pink Glowing Set yang lebih mendalami kulit seseorang untuk kelihatan bersih, bersinar dan licin tanpa berminyak dan juga mampu membekalkan Vitamin E serta Vitamin C pada kulit supaya kelihatan sentiasa lembap dan licin dari parut-parut jerawat. (Skin + Make Up Treatment). 

ANGEL PINK GLOWING SET  TERDIRI DARIPADA :
White Bubble Soap x1
Retouch Day Cream x1
Angle Night Cream x1
Sparkling Essence x1

WHITE BUBBLE SOAP :
Untuk mencuci semua kotoran pada wajah setelah seharian dengan debu-debu dan peluh, serta membekalkan kelembapan pada kulit dan mencerahkan. Di perkaya dengan Rose Oil, Apricot Paste Serta Serbuk Emas 24K untuk memberikan ketenangan (terapi minda).

RETOUCH DAY CREAM :
Di gunakan pada waktu siang. Krim untuk menghalang sinaran UV matahari dan ianya di jadikan sebagai bedak asas untuk make-up (berfungsi sebagai foundation 2in1). Di perkaya dengan mineral water agar kulit tidak berminyak dan tampak kemas tekstur di kulit wajah, serta 100% tidak melekit.

SPARKLING ESSENCE
Di gunakan pada siang dan malam hari utk menampakkan kulit sentiasa berkilat dan bersinar tanpa berminyak dan menghalang pertumbuhan jerawat serta menghilangkan jeragat ringan dan bintik-bintik hitam,  tekstur yang sangat wangi dan ringan dengan kilauan blink-blink diamond pada sparkling essence yang sangat halus apabila di pakai.

ANGEL NIGHT CREAM
Di gunakan pada malam mengekalkan sebum terjadinya minyak akan tetapi tampak glowing dan cerah, membaiki tekstur kulit yang lekuk-lekuk akibat jerawat batu dan mampu memberikan kulit yang bersinar  (skincare treatment).

Monday, 12 October 2015

AURA WHITE BUBBLY COLLAGEN DUST KHAS UNTUK REMAJA

AURA WHITE BUBBLY COLLAGEN DUST 
KHAS UNTUK REMAJA
1 JAR : 500g
Perisa : Strawberry Honey
HARGA PASARAN : RM80.00 (SM) / RM90.00 (SS)

NAK HARGA TAWARAN ?????
SMS / WHATSAPP 012-4348281 

Aura White Bubbly Collagen Dust dihasilkan daripada adunan kolagen marin bersama adunan vitamin A, B, C, D dan E serta kebaikan dari sumber ramuan semulajadi seperti blueberi, biji anggur, strawberi, acerola dan madu Manuka yang berkhasiat untuk kecantikan dan keremajaan kulit.

Aura White Bubbly Collagen Dust dapat membantu melindungi kulit daripada kerosakan akibat radikal bebas dan sinaran UV seterusnya menjadikan kulit anda menjadi lebih anjal, tegang dan kekal awet muda.

Selain baik untuk kecantikan kulit, ramuan yang terkandung di dalam produk ini juga mampu memberikan kesan positif terhadap kuku, rambut, tulang dan sendi seterusnya membantu meningkatkan tahap kesihatan anda secara menyeluruh.

KHASIAT AURA WHITE BUBBLY COLLAGEN DUST :
Membantu mengekalkan keremajaan kulit.
Meningkatkan keanjalan dan ketegangan kulit.
Membantu meningkatkan kecerahan kulit.
Mengurangkan kesan kedutan dan garis-garis halus.
Mengekalkan kelembapan dan kelembutan kulit.
Mengatasi masalah kulit kering, kasar dan kusam.
Memudarkan kesan parut.
Memperbaiki tona kulit agar lebih sekata.
Mengecilkan liang pori agar kulit tampil halus.
Mencegah masalah radang, jerawat, jeragat, parut dan bintik-bintik hitam.
Melindungi kulit daripada kerosakan akibat pancaran radiasi ultraviolet (UV).
Turut berupaya memelihara kesihatan jasmani secara menyeluruh.

KANDUNGAN AURA WHITE BUBBLY COLLAGEN DUST :
Kolagen Talapia Terhidrolisis, Vitamin A, Vitamin B, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Blueberi, Strawberi, Asid Amino, Acerola, Madu Manuka Dan Biji Anggur

CARA PENGAMBILAN AURA WHITE BUBBLY COLLAGEN DUST :
Ambil 1 sudu Aura White Bubbly Collagen Dust setiap pagi dan malam.
Suap ke dalam mulut dan kemam serbuk Aura White Bubbly Collagen Dust sehingga cair.
Tidak perlu membancuhnya dengan air terlebih dahulu.

SOALAN LAZIM AURA WHITE BUBBLY COLLAGEN DUST :
S : Aura White Bubbly Collagen Dust sesuai untuk umur berapa?
J : 12-25 tahun. Lebih dari Itu digalakkan mengambil Aura White Beauty Stemcell untuk tindak balas yang lebih cepat dan maximum.

S : 1 jar Aura White Bubbly Collagen Dust tahan berapa lama?
J: Anggaran 3 minggu.

S : Apa fungsi Aura White Bubbly Collagen Dust?
J : Untuk kulit, rambut, kuku, minda dan energy booster.

S : Period boleh ambil Aura White Bubbly Collagen Dust?
J : Boleh, tapi ambil pada hari ke-4.

S : Lelaki boleh ambil Aura White Bubbly Collagen Dust?
J : Boleh, lelaki dan perempuan boleh amalkan.

S : Cara Makan Aura White Bubbly Collagen Dust?
J : 1 scoop pagi, 1 scoop Malam. Kemam dan biarkan larut bersama air liur, tidak perlu bancuh dengan air.

S : Berapa lama boleh nampak kesan?
J : Kesan seawal 7 hari bergantung kepada individu, kesan terhadap setiap individu tidak sama.

TESTIMONI PENGGUNA AURA WHITE BUBBLY COLLAGEN DUST:
 
 
 

Sunday, 11 October 2015

COFFEE MONTOK MILIKI PAYUDARA MENAWAN DALAM 14 HARI

COFFEE MONTOK MILIKI PAYUDARA 
MENAWAN DALAM 14 HARI
ISI KANDUNGAN : 1 SET (2 JAR  x 15 SACHET)
HARGA PASARAN : RM98.00

NAK HARGA TAWARAN ?????
SMS / WHATSAPP 012-4348281 

Dapatkan COFFEE MONTOK yang dikhususkan untuk wanita.
COFFEE MONTOK untuk wanita sejati (ketat, rapat, montokkan payudara dan punggung) serta mencerahkan kulit dari hujung rambut hingga ke hujung kaki selain membentuk semula lekuk badan idaman dengan fungsi diet nya yang tersendiri.
Produk dambaan setiap wanita tulen.
Serlahkan aset kewanitaan yang sebelum ini KECIL, LAYU, DINGIN DAN LEMBIK.
Diperbuat dari 100% bahan semulajadi, tanpa kandungan tambahan dan tiada kesan sampingan.
Kilang muslim berstatus HALAL.
Pertambahan saiz antara 1-3 inci dan perubahan cup sehingga ke size A-B-C-D.
Produk selamat dan berkesan tanpa kesan sampingan.

KEISTIMEWAAN COFFEE MONTOK UNTUK WANITA :
- Menjadikan kulit putih, gebu dan glowing.
- Mencantik, menghalus dan membuatkan kulit berseri-seri.
- Menganjal, memontok, menegang juga membesarkan payudara.
- Mengangkat dan membentuk semula punggung yang jatuh.
- Mengatasi masalah payudara yang kendur / lembik.
- Merampingkan bentuk badan dan mengempiskan perut.
- Menguatkan kuku dan rambut.
- Mengetat dan merapatkan miss-v yang longgar.
- Mengatasi masalah keputihan dan miss-v berbau.
- Merawat masalah rahim dan kitaran haid tidak teratur.
- Menghangatkan hubungan suami isteri.
- Menambahkan tenaga dan mencegah keletihan / kelesuan.

KANDUNGAN BAHAN-BAHAN COFFEE MONTOK :
Arabica Coffee, Sugar, Non Diary Creamer, Pearl Powder, Pueraria Mirifica, L-Glu, Fish Collagen, Hipocratea Indica Dan Cantella Asiatica.

SIAPA YANG WAJIB AMALKAN COFFEE MONTOK :
1. Ibu yang menyusu anak dan nak kekalkan keanjalan payudara.
2. Wanita yang belum berkahwin ingin menukar size cup anda.
3. Wanita yang ada masalah dalaman.
4. Wanita yang perlukan tenaga dari pagi hingga ke malam.

CARA PENGAMBILAN COFFEE MONTOK :
Boleh diminum pagi atau petang. 
1 hari 1 sachet sahaja.
** Boleh diambil wanita menyusui bayi.

SOALAN LAZIM COFFEE MONTOK :

S: Wanita mengandung boleh minum COFFEE MONTOK ke?
J: Tidak boleh

S: Ibu berpantang dan menyusu boleh minum COFFEE MONTOK tak?
J: Boleh. Sesuai diamalkan ketika berpantang dan ibu menyusu juga tiada masalah.

S: COFFEE MONTOK boleh bantu kurangkan berat badan ker?
J: Boleh, kerana ia ada fungsi dietnya tersendiri.

S: Bila boleh nampak keberkesanan nya?
J: InsyaAllah dalam masa 14 hari.

TESTIMONI PENGGUNA COFFEE MONTOK :
 
 
 

Friday, 9 October 2015

KRIM JERAWAT DATANG BULAN HAJAH RAMLAH

KRIM JERAWAT DATANG BULAN HAJAH RAMLAH
1 pcs : 10 gram
HARGA PASARAN : RM60.00

NAK HARGA TAWARAN ?????
SMS / WHATSAPP 012-4348281 

Rimas kan bila jerawat-jerawat mula bertempek di dahi dan dagu terutama sekali bila nak datang bulan.  Nak picit nanti muka berlubang-lubang dan ada kesan-kesan merah.  Nak dibiarkan nanti tertinggal pulak parut hitam. 

Kini anda tidak perlu gusar lagi.  Dengan Krim Jerawat Datang Bulan Hajah Ramlah semua kegusaran anda akan dapat diatasi.

Produk KRIM JERAWAT DATANG BULAN dirumus untuk merawat dan menghilangkan JERAWAT DEGIL semasa datang bulan.
- Dah cuba bermacam produk tapi masih belum berkesan?
- Jerawat makin hari makin bertambah?
- Jerawat kerap tumbuh berulang di tempat yang sama setiap bulan?    
- Mengakibatkan PARUT?
- Jerawat BERNANAH?

JOM CUBA KRIM JERAWAT DATANG BULAN HAJAH RAMLAH merupakan produk Bumiputera 100% 
DIJAMIN TANPA PENGELUPASAN
DISAHKAN HALAL 
BOLEH DIBAWA SOLAT 
DILULUSKAN KKM 

KEGUNAAN KRIM JERAWAT DATANG BULAN HAJAH RAMLAH
- Kulit menjadi lebih licin dan lembut.
- Wajah lebih segar dan awet muda.
- Jerawat dah tak tumbuh.
- Parut makin pudar.
- Tiada kemerah- merahan.
- Jerawat pasir hilang.

BAHAN UTAMA KRIM JERAWAT DATANG BULAN HAJAH RAMLAH
KAPUR
- berfungsi sebagai anti-bakteria yang membunuh kuman dan bakteria pada jerawat

PATI KULIT KAYU WILLOW
- baik untuk penyembuhan luka
- merawat parut
- merawat kesan kemerah-merahan pada kulit

CARA MENGGUNAKAN KRIM JERAWAT DATANG BULAN HAJAH RAMLAH
Pastikan dimana jerawat tu mula tumbuh atau kesan-kesan jerawat.
Sapukan Krim Jerawat Datang Bulan pada jerawat yang tumbuh sahaja, bukan pada keseluruhan wajah.
Biarkan Krim Jerawat Datang Bulan ini kering sebelum cuci muka.
Seeloknya, pakai Krim Jerawat Datang Bulan ni selepas waktu Isyak dan cuci muka selepas bangun dari tidur keesokan hari.
Biasanya jerawat datang bulan akan keluar sekitar 8 hari sebelum datang bulan, masa itulah masa terbaik untuk pakai Krim Jerawat Datang Bulan ni.

FAQ KRIM JERAWAT DATANG BULAN

Apakah fungsi utama Krim Jerawat Datang Bulan Hajah Ramlah?
Dirumus khas untuk menghilangkan jerawat ketika datang bulan. Bukan itu saja, ia juga menghilangkan kesan gelap pada bekas jerawat. Terutama jerawat di sekitar dagu dan dahi.

Bagaimanakah cara menggunakan Krim Jerawat Datang Bulan Hajah Ramlah?
Letakkan krim ini hanya pada jerawat saja, bukan disapu pada seluruh wajah. Letak selepas Isyak dan biarkan hingga Subuh. Amalkan hanya bila ada jerawat, terutama 8 hari sebelum datang bulan.

Bagaimana rasa pada kulit bila letak Krim Jerawat Datang Bulan Hajah Ramlah?
Masa mula letak akan rasa sedikit menyengat. Tapi tidak lama, selepas itu ia akan kembali seperti biasa. Krim ini apabila dibiarkan pada kulit, akan mengeras seperti bedak sejuk.

Apakah bahan utama dalam Krim Jerawat Datang Bulan Hajah Ramlah?
Bahan utama dalam krim ini adalah Kapur dan Pati Kulit Kayu Willow Putih. Bahan selebihnya hanyalah pelengkap saja.

Bagaimana sebenarnya Krim Jerawat Datang Bulan Hajah Ramlah ini bertindak pada jerawat?
Dalam bahasa mudah, krim ini akan cepatkan jerawat 'masak'. Jadi insyaAllah ia tidak akan membengkak lama. Bila dah ada 'mata' (nampak dah nanah pada jerawat), jerawat dah tak membengkak, anda ada dua pilihan.

Teruskan pakai krim sehingga ia pecah dan kering serta sembuh sendiri. Atau boleh picit tapi WAJIB dengan cara yang betul. Berikut adalah cara picit yang betul:

1. Jangan picit masa jerawat masih tidak betul-betul 'masak', ia akan membengkakkan jerawat. Bila dah reda kemerahannya, dan kelihatan 'mata', baru boleh dipicit.

2. Basuh tangan dengan sabun anti bakteria. Basuh jari dan kuku sehingga bersih.

3. Jika anda ada guna pin jarum untuk pecahkan 'mata' tu, pastikan anda dah cuci jarum dengan sabun anti-bakteria. (Jika ada sapuan alkohol, boleh sapu pada pin jarum tu).

4. Cucuk jarum tadi pada 'mata' jerawat secara perlahan. Picitkan sekeliling jerawat dengan jari beralaskan tisu bersih. (Jangan direct guna kuku / jari).

5. Jika rasa nanah seperti sukar keluar, jangan paksa tekan lagi. Berhenti. Itu tanda jerawat itu masih belum betul-betul masak.

6. Lap bersih nanah yang keluar, jangan biarkan ia meleleh pada kawasan tidak berjerawat.

7. Letakkan Krim Jerawat Datang Bulan pada jerawat tadi. Biarkan ia kering. Anda akan perasan krim tadi seakan menarik keluar sisa darah dan nanah dari jerawat. Apabila ia kering, basuh bersih jika ada kelihatan sisa darah dan nanah di situ.

8. Untuk kesan lebih baik, picit pada hari malam supaya anda boleh letakkan kembali krim ini dan biarkan hingga ke Subuh.

PERHATIAN: Jangan amalkan picit tanpa langkah-langkah di atas. Ia boleh menyebabkan lebih banyak bakteria masuk ke dalam jerawat dan inilah punca jerawat lambat baik dan parut berlubang.

Berapa lama baru nampak kesan?
Ia bergantung kepada individu. Tapi insyaAllah akan mempercepatkan proses penyembuhan jerawat tu. Jika sebelum ini biasa jerawat ambil masa 7 hari untuk hilang, insyaAllah lepas pakai krim ni, ia lebih cepat ke 3 atau 4 hari. Jika biasa jerawat kecil hilang dalam 4 hari. InsyaAllah lepas pakai krim, ia akan hilang dalam 2 hari.

Ibu mengandung / menyusu boleh pakai tak?
Boleh, tiada kesan negatif. InsyaAllah. Krim ini tiada bahan merbahaya seperti Mercury ataupun Hydroquinone. Jadi tak perlu risau.

TESTIMONI PENGGUNA KRIM JERAWAT DATANG BULAN HAJAH RAMLAH